3 juni 2016

VQ Legal utökat med immaterialrättsliga mallar

Nu har VQ Legal utökats med ytterligare ett rättsområde – immaterialrätt – med mallar för olika intrångsbrev och licensavtal m.m.

Vid lanseringen innehåller rättsområdet dessa mallar:

  • Licensavtal mönster
  • Licensavtal patent
  • Licensavtal varumärke
  • Intrångsbrev avseende oregistrerat EU-mönster
  • Intrångsbrev avseende patent
  • Intrångsbrev avseende registrerad firma
  • Intrångsbrev avseende registrerat mönster
  • Intrångsbrev avseende registrerat varumärke

Licensavtalen avser både registrerade och inarbetade varianter av varumärke och mönster samt varianter för både produktpatent och metodpatent. För närvarande är avtalen balanserade, men kommer inom kort att även utökas med varianter med skrivningar som är mer licenstagarvänliga respektive mer licensgivarvänliga.

I en senare lanseringsomgång efter sommaren kommer ytterligare intrångsbrev avseende inarbetade rättigheter såväl som licensavtal för firma och upphovsrätt samt även överlåtelseavtal avseende de olika immaterialrättigheterna. Vidare kommer alla mallar att komma i engelska versioner.

Foto Katarina Bohm Hallkvist

Bakom mallarna står Katarina Bohm Hallkvist, advokat och partner på Wikström & Partners Advokatbyrå. Katarina Bohm Hallkvist har mångårig erfarenhet från IT, telekom och tjänstesektorn, från både multinationella börsbolag såväl som entreprenörledda bolag.

Katarina Bohm Hallkvist har utifrån sin breda affärsjuridiska kompetens och kommersiella erfarenhet skapat affärsmässiga malldokument med praktiskt fokus som följer etablerad branschstandard. Syftet är att mallarna ska motsvara ett relativt färdigförhandlat avtal.

Katarina Bohm Hallkvist ansvarar även för den löpande uppdateringen av dokumenten för att säkerställa att dessa alltid håller högsta klass.