22 oktober 2015

Artificiell intelligens är här och det påverkar branschen

Realtid rapporterade live från gårdagens konferens VQ Knowledge & Strategy Forum.

Den årliga konferensen går av stapeln på Grand Hotel i Stockholm. Fokus i år var affärsutveckling och nya möjligheter inom juridiska tjänster i en bransch under stor förändring i och med dagens digitalisering och automatisering.

En av förmiddagens höjdpunkter var en föreläsning av den franska advokaten Miral Hamani-Samaan, managing counsel för M&A på Hewlett-Packard International Sarl.

Under eftermiddagen väntade paneldiskussioner om utmaningar och möjligheter för branschen samt affärsjuridik som en exportvara, medverkande i dessa diskussioner var bland annat Richard Åkerman, Hannes Snellman, Kate Davies, Allen & Overy, Archana Makol, BT Law, Kristin Campbell-Wilson, SCC, Jim Runsten, Synch, Johan Ramberg, Electrolux och Kristoffer Löf, Mannheimer Swartling.

Vidare höll Jordan Furlong, principal på Edge International, en av eftermiddagens sista föreläsningar, via video från Kanada. Temat var, precis som tidigare under dagen, utmaningar och möjligheter för branschen. Furlong talade bl.a. om den teknologiska revolutionen och hur det påverkar branschen.

– Artificiell intelligens är här, och det påverkar branschen. Och det har dessutom bara börjat.

Han var inne på samma spår som eftermiddagens panel där teknologisk utveckling behandlades. Han menade, precis som Richard Åkerman, att låglönejobb kommer att automatiseras och att detta är en strukturell utmaning för branschen.

– För att hantera de utmaningar branschen står inför behöver branschen börja värdera produktivitet högre.

Läs hela den samlade liverappoten från Realtid här: ”Artificiell intelligens är här och det påverkar branschen”