31 januari 2015

Digitalisering nästa – Dagens Industri, 31 januari 2015

VQ:s Helena Hallgarn intervjuad av Dagens Industri om digitalisering och hur nya tjänster som VQ Legal utmanar den traditionella juristbranschen.

Enligt Dagens Industri kan juridiken bli nästa bransch att utsättas för hård prispress till följd av digitaliseringen. Ett exempel som lyfts fram är tjänsten VQ Legal, och där Helena Hallgarn tillfrågas om hur juridiken kan effektiviseras med hjälp av nya IT-verktyg.

”Jag tror att vi kommer att se en tydlig prispress på alla juridiska avtal som går att standardisera och automatisera. I vissa fall kanske det inte går med hela avtalet, men då kan så mycket som 80 procent ändå skötas av datorn. Än så länge är många jurister skeptiska till det här eftersom de gärna vill ha sina egna speciella formuleringar på allting. Men den inställningen kommer inte att hålla i längden.”

I artikeln intervjuas även Elisabet Dahlman Löfgren, chef för vidareutbildning och kunskapshantering på Mannheimer Swartling, och användare av tjänster som VQ Legal.

”Våra jurister ska kunna koncentrera sig på det komplexa och inte lägga en massa tid på det som är enkelt och kan automatiseras. Vi ser positivt på den teknikutveckling som sker i branschen.”

Läs hela artikeln från Dagens Industri  »