4 april 2012

VQ Legal går starkt framåt och uppmärksammas internationellt – nyhetsbrev, april 2012

Vår juridiska malltjänst VQ Legal används nu av flertalet av de stora och mellanstora advokatbyråerna i Sverige och har även uppmärksammats internationellt.

Den har bl.a. blivit omskriven i det internationella nyhetsbrevet Legal Technology Insider under rubriken ”Knowledge engineering in Sweden” samt av det internationella analysföretaget Outsell Insights i en artikel om hur VQ Legal följer de internationella trenderna: ”VQ Legal – Legal Knowledge Engineering Comes to Sweden”. VQ:s Helena Hallgarn var även inbjuden talare på Englands största legal tech-event någonsin i mars för att berätta mer om VQ Legal.

Det som är speciellt med VQ Legal är att tjänsten bygger på en intelligent dokumentlösning som utgår från det juridiska arbetssättet genom att skapa anpassade mallar för varje ärende. Genom att besvara ett antal frågor i ett interaktivt frågeformulär skapas samtliga dokument som behövs med angivna uppgifter ifyllda direkt i dokumenten. Dokumenten är även helt anpassade med rätt formuleringar och varianter utifrån ärendets förutsättningar.

Det går även att få dokumenten anpassade så att de utseendemässigt ser ut som företagets egna dokument eller att skapa egna mallar med hjälp av VQ Legals tekniska lösning.

VQ Legal är framtagen i samarbete med juridiska experter från Bolagsrätt Sundsvall, Elmzell Advokatbyrå och TransLegal, som säkerställer att allt innehåll är kvalitetssäkrat och ständigt uppdaterat. Tjänsten innehåller just nu mallar inom bolagsrätt och arbetsrätt, men fler rättsområden kommer framöver.

Läs hela nyhetsbrevet »