22 mars 2012

Oraklet på Delphi blickar snett uppåt framåt – InfoTorg Juridik, 22 mars 2012

Stefan Erhag, managing partner på Delphi, har en ny framtidsinriktad logga att leva upp till. Nu berättar han hur det ska gå till, om ökad komplexitet och priskonkurrens och hur Delphi samarbetar med VQ Legal för att effektivisera arbetet med standardprodukter.

– Jag tror och hoppas att marknaden och klienterna har en bild av oss som en framtidsinriktad byrå, kanske mycket tack vare vår tradition av att vara involverade i IT-relaterade uppdrag och branscher. Jag hoppas att det håller i sig: något vi tror mycket på är nämligen transaktioner med ett stort inslag av IT och immaterialrätt, svarar Stefan Erhag.

Ombedd att ta fram den breda penseln skisserar Stefan Erhag upp en affärsjuridikbransch som har förändrats under den tid sedan mitten av 90-talet han har varit verksam i den – han var på Nova 1995-1999 – och som är på väg att flytta högre upp i värdekedjan:

– Klienter efterfrågar mer och mer rådgivning inom komplicerade områden, och har inte längre så stort behov av standardprodukter som exempelvis formulär; det kan andra än de stora byråerna tillhandahålla, exempelvis aktörer som VQ Legal, säger han och tillägger att VQ Legal och Delphi samarbetar.

Han nämner vidare en ökad priskonkurrens bland byråerna, och att storföretagens inköpsavdelningars inflytande ökar på bekostnad av dess juristers.

Stefan Erhag utstrålar dock hopp om framtiden när han ombeds ta på sig orakelmössan och spå var Delphi befinner sig om tio år.

– Vår vision är att vi ska erkännas som en av Sveriges bästa affärsjuridiska partner. Jag hoppas att vi har uppnått och befäst det, och om vi tittar på de senaste åren har vi gått upp i olika rankningar och får smickrande omdömen.

Läs hela artikeln från InfoTorg Juridik »