14 september 2010

Mallar byts ut mot bloggar och wikisar när byråerna samlar kunskap – InfoTorg Juridik, 14 september 2010

Många tror att byråernas KM-avdelningar bara jobbar med avtalsmallar. Men numera ingår både bloggar och wikisar i deras arsenal. Och fokuset läggs på att lära känna klienterna och öka intäkterna. På onsdag finns chansen att träffa de främsta representanterna på området när Infotorg håller kurs i ämnet.

InfoTorg Juridiks läsare har möjlighet att delta kostnadsfritt på kursen i Stockholms Handelskammares lokaler den 22 september, då företrädare för flera stora byråer delar med av sina erfarenheter.

Carl Bodén som arbetar som professional development lawyer på Mannheimer Swartling kommer att berätta om hur hans byrå organiserat KM-arbetet.

På ett lite annorlunda sätt arbetar Magnus Sundqvist på Ernst & Young. Han ägnar sig över huvud taget inte åt juridik. Men han försöker få de verksamma juristerna att ligga så nära klienterna som möjligt genom att förse dem med ständig kunskap om klienterna.

Ann Björk som tillsammans med Helena Hallgarn lämnade Vinge i vintras för att starta VQ, Virtual Intelligence, kommer att medverka vid utbildningen och berätta om de nya vindar som blåser på KM-området.

2010 InfoTorg Juridik - Mallar byts ut mot bloggar och wikisar när byråerna samlar kunskap - foto VQ

– Vi vill fokusera på det som är det verkliga värdet och inte bara snöa in oss på mallar. Det fordrar ett nytt tänkande från jurister att köpa in extern information där det är lönsamt och i stället fokusera på mervärdet för klienten och använda IT i större utsträckning.

Ann Björk berättar att intresset för KM är riktigt stort just nu vilket inte minst deltagaranmälningarna till Infotorgs kurs visar. Nu är fokuset inte längre bara på rådgivningen utan nu sätts klienterna i centrum. Men fortfarande är det de stora byråerna som anser sig ha råd med KM-avdelningar. Frågan är om detta sprider sig och om det går att organisera inom ramen för de nuvarande personalresurserna.

Läs hela artikeln i InfoTorg Juridik:  ”Mallar byts ut mot bloggar och wikisar när byråerna samlar kunskap”